You've Got That One Thing - Kapitel 4

Jag går ner till köket och går mot baksidan av huset. Jag går förbi allt från elfenbensvita skinnsoffor till flera meters höga krukväxter. Jag hör inte en endaste människa och antar att jag måste vara den enda som är hemma.

Tillslut kommer jag till en altan och inser att jag faktiskt inte har utforskat det här huset utan bara varit i köket och på den delen av övervåningen där jag bor.

Huset är verkligen jättefint, men ska jag sköta allt det här? Tur att jag tog mig tid att gå den fem lektioners långa au pair kursen innan jag reste hit.

När jag kommer ut på den stora altanen får jag mig ännu en chock. Framför mig finns en stor, grön vildvuxen gräsmatta. Till höger en kvadratformad pool, till vänster en grill och jättemycket blommor och växter av olika sorter. En svag doft av rosor når min näsa och jag antar att doften måste komma från klätterrosorna som växer på husväggen.

Jag sätter kurs mot ett litet skjul som står placerad i högra hörnet av den stora gräsmattan. Jag letar reda på en häcksax och en stege och går mot den vildvuxna häcken som sträcker sig högt ovanför mig och klättrar upp på stegen. Innan jag börjar klippa slår jag igång min rosa iPod Touch så att jag inte ska dö av tråkighet.

.

Efter sisådär en halvtimme har jag inte ens hunnit med halva långsidan och svetten bara rinner från pannan. ’’What you are accurate’’, hör jag någon säga bakom mig och jag blir så överraskad så jag hoppar till.

Men jag råkar halka till med den vänstra foten och tappar balansen och faller till marken. Det enda jag hinner tänka är att det kommer att göra förfärligt ont.

Men istället för att landa på en hård gräsmatta fångas jag i ett par starka armar. Jag vrider mig lös och vänder mig snabbt om för att se vem det är.

’’You shouldn’t do that hard work when the sun is like strongest’’, säger Harry och ler. Sedan försvinner leendet och han ser orolig ut. ‘’Are you okay?’’, frågar han och ser på mitt högra ben.

Jag ser frågandes ner på mitt ben och ser att jag har lyckats riva upp ett stort sår som det pumpar ut blod ifrån och det är först jag ser det som jag känner smärtan.

’’I must had hurt myself with the hedge trimmer when I fell’, säger jag.

‘’Come with me, so we can fix that’’, säger han och pekar på mitt sår.

‘’No no, I’m fine’’, säger jag och försöker låta övertalande. Harry lägger huvudet på sned och skakar sedan på det.

’’Do you really think I’m gonna accept that answer?’’, säger Harry och ler så att alla tänderna syns. Återigen känner jag den där lilla gnistan tändas inuti mig, och jag vet inte varför, men det känns bra.

Jag följer efter och märker inte att jag har med mig häcksaxen förens Harry noterar det.

’’You dont need to take that with you. Leave it just here outside’’. Jag nickar tafatt och sedan går vi mot ett stort badrum. Han säger åt mig att jag ska sätta mig på toastolen medan han börjar rota i ett skåp. Jag tar snabbt och diskret ur min iPod från min bh när han inte ser och lägger den på ett litet bord som står mittemot.

Han tar fram lite sprit och några bomullspads.Medan han baddar börjar han prata med mig.

’’I just wanted to say sorry for how the morning started. But, yeah, instead I scared you’’. Jag blir ställd. Vad har han att säga förlåt för?

’’don’t be sorry, you did nothing’’. Säger jag förvånat. ’’I was the one who made a not-so-beautiful-breakfast-entrance and spilled all orange juice on your floor, not you.’’ Jag kan se hur det rycker lite i Harrys mungipor. ‘’And made your girlfriend bag ’’juciefied’’, lägger jag till. Då börjar han skratta istället.

’’Oh, yes. Isabel can be a real witch when she is mad’’, säger han. Jag börjar skratta jag med.

Undertiden sätter Harry på ett lagom stort plåster och jag studerar i smyg hans mörka lockar och hans gröna ögon som får mig att tänka på smaragder.  När han är klar ställer jag mig upp och det känns faktiskt redan bättre.

.

Vi går ut från badrummet.

’’What quiet it is today. Is it always like this?’’, frågar jag.

’’Yes. Gemma, my sister, is working and my mum to, they will come home very late. My stepdad is in Australia with his job and will not be coming home for the next five months. Isabel leaved after your not-so-beautiful-breakfast-entrance’’. Jag kan se att det rycker i mungiporna återigen när han härmar mig med vad jag hade sagt. ''So i’m the only one who’s home today’’.

Jag nickar. Sedan börjar jag gå mot altanen.

’’I guess I need to go back to ’’work’’ now, and thank you so much for helping me with my sore’’, säger jag. Men jag hinner inte ens trycka ner handtaget till altandörren innan jag hör Harry säga bakom mig

’’Wait! I can help you!’’. 

’’Harry, you don’t need to. It’s my job, not yours’’.

‘’However, I insist. I saw what could happen!’’, svarar han och pekar på mitt omplåstrade ben. Jag skrattar till.

‘’Really?’’, säger jag osäkert.

’’Really, I dont let mum know anything.’’, säger han och går förbi mig samtidigt som han blinkar med ena ögat. Jag noterar även att han går förbi mig väldigt nära. Och jag förstår inte varför jag noterar det. Nu får jag faktiskt ta och ge mig.

.

Jag tar upp min häcksax och går bort mot stegen. Harry är hos mig på någon minut med likadana verktyg. Under tiden vi klipper skrattar jag mer än vad jag tror har gjort på flera år. Jag får även veta att han spelar i ett band som heter One Direction och att han kom hem igår morse från Berlin.

Det slår mig att det måste ha varit han och resten av bandet som jag såg igår på flygplatsen. Jag får även veta att deras band har släppt en rätt så ny singel som heter What Makes You Beautiful och att de nu håller på att spela in deras första debut album som planeras att komma i november.

Jag tycker att det låter jättespännande men ursäktar mig om att jag aldrig har hört talas om varken One Direction eller deras låt. Jag får också reda på att eftersom bandet börjar slå igenom internationellt nu så tycker han om att komma hem för att det ligger så avskilt från allmänheten.

Att han får vara sig själv utan att vara rädd för en massa fotografer och att han nu är ledig från bandet i ungefär en vecka innan det är dags igen. Han undrar också en massa saker om mig så det tog inte lång tid innan han visste allt om mig.

.

Tillsammans klipper vi häcken snabbt och jag märker att det verkligen är lätt att prata med honom. Vi gör alla sakerna på min to-do-list och allt går som en dans på rosor.

När vi är klara ungefär fyra timmar senare, alltså när klockan är fyra på eftermiddagen känner jag hur hungern tar ut sin rätt.

’’I guess we are done then’’. Säger Harry och lutar sig över min axel och läser snabbt igenom vad som står på listan.

Jag känner hans andeträkt som doftar svagt av mint och jag får gåshud. 

’’Are you hungry?’’ Jag vänder mig om och nickar. ‘’Do you like tacos?’’, frågar han.                                  

''Of course'', svarar jag.

'’Okey, let’s make som tacos then!’’, säger Harry.

_____________________________________________________________________________________________

Fjärde kapitlet ute nu. Vad tycker ni? Kommentera er åsikt och ge tips om vad ni tycker ska hända osv. :D

Kram!


Kommentarer
Postat av: elaine löfdahl! :)

släng in miiig

2012-09-05 @ 21:21:52
URL: http://alenie.blogg.se
Postat av: elaine löfdahl! :)

skitbra btw:D

2012-09-05 @ 21:22:01
URL: http://alenie.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0