They Don't Know About Us - Chapter 2

A/N:  för er som inte vet så utspelas ju novellen i England, men stad vet jag inte. Vi får väl ta det som det kommer ;) Fortsätt att kommentera på och jag hoppas att ni enjoyar den nya novellen. Dela gärna med er om ni har några idéer om vad som borde hända.

 
BIG BAD LUKE
 

 

valde denna låt till detta kapitel. tyckte bara att den passade helt enkelt!

 

Chelsea

 

DECEMBER

Snöflingorna ringlar ner runt mig där jag går på trottoaren på väg till skolan. Det är första snön och det är kallt. Jag får rappa på stegen då jag börjar om tio minuter.

Snart kan jag skymta den gamla skolbyggnaden som tornar upp sig framför mig. Skolgården är full av elever och när jag kommer närmare kan jag skymta mina vänners jackor stå i en grupp lite avskilt från de andra.

 

Folk kallade oss för det 'populära gänget' vilket jag tycker låter stört löjligt. Jag menar okej; Luke är skolans man whore/casanova/bad boy och ligger runt med tjejer på fester och lite överallt. Sedan ser han väldigt bra ut. Sedan har vi ju de andra som Jen och Lauren som bara vill passa in överallt och ingenstans och alla andra små wanna bee's. vad jag själv är vet jag inte då jag bara ser mig själv som en vanlig tjej. Jag klär mig inte utmanande -om jag inte vill- och sminkar mig inte heller så mycket. Ett mascara drag här och ett mascara drag här och sen var jag klar. Det enda som gav mig 'status' var att jag var Lukes tjej, även om jag tyckte att det bara var en stor fet lögn då han har andra tjejer vid sidan. 

 

Jag sluter mig till gruppen och får en stor gruppkram av mina närmsta vänner Lauren och Jen. Lauren har kapat de blonda längderna och klippt kort samt färgat mörkrött. Det klär henne inte alls, får hennes ansikte att se rundare ut än vad det egentligen är. Jen ser ut som vanligt, med mascara klumpande ögonfransar och det ser ut som om hon har drunknat i brunkrämen. Standard. Ett tunt lager snö pryder hennes platina blonda hår och ett par svarta dr. Denim jeans smiter åt alldeles för tajt runt hennes pinniga ben, som får henne att se nästintill anorektisk ut. Resten av tjejerna som står där nickar kort och drar ett djupt bloss från giftpinnen de håller mellan fingrarna. Själv har jag aldrig förstått mig på det här med rökning.

 

Tjejerna börjar direkt babbla på om vad de har gjort på lovet och jag lyssnar halvt. Söker med blicken efter Luke eftersom jag vet att han är här i närheten och smyger. Då ser jag honom, stå och strula med en tjej från en årskurs högre vid en vägg. Jag låtsas att jag inte ser, även om jag bara vill gå fram och klippa till honom. Och det borde jag ha gjort för längesedan då han bara behandlar mig som värsta trasdockan. Såna här syner har jag sett alldeles för många gånger. Han kommer och går som en hundvalp, säger att han ska bättra sig för att sedan hota mig med att sprida nakenbilder på mig om jag gör motstånd eller säger att jag inte vill ha honom. Det luktar utpressning på hög nivå här.

 

Snart drar han loss sina svullna läppar från tjejen och kommer mot oss. Jag vänder mig om, som om jag aldrig sett något. Så småningom sluter sig ett par varma händer runt min midja och Lukes varma alkoholstinkande andedräkt retade mina näsborrar. Just det, det var också en sak jag glömde berätta; han drack mycket. Och när han gjorde det blev han galen.

’’Missed me my love?’’, viskar han i mitt öra.

Nej, du skulle bara veta hur skönt det har varit att slippa känna din hårda kuk mot mitt lår som den gör nu.

’’Yes, of course’’.

Jag har blivit bra på att ljuga och fejka mina svar på sistone.

’’Good so have I’’.

Jag kan känna hur en hand slinker in under min tröja och jag biter mig hårt i läppen. Tack och lov tar han bort den när Lauren drar i min jacka.

’’Look. That’s the new guy I’ve talked about!’’. Hon pekar med sin svartmålade långa pekfingernagel mot en kille som intar skolgården.

Hade jag haft mat i munnen skulle jag ha satt i halsen.

Det var killen jag hade spillt ut all cappuccino på!

Med en blå dunjacka och svart ryggsäck och rödblommiga kinder från kylan släntrar han uppför trappan med osäker blick och försvinner in i skolan. Min blick släpper inte honom för en sekund. 

’’Do you know him?’’, hör jag Jen klippa av mitt tänkande med. Hennes stora bruna ögon genomskådar mig.

’’Uhm… no’’.

’’Pretty ugly huh?’’, hör jag Luke säga och ge mig en lätt tryckning på höften innan han kysser mig på halsen.

Nej, han är den sötaste människan jag sett i mitt liv och du ditt äckel kommer inte låta mig få honom.


Jag väljer att inte svara. Det ringer in.

 

***

 

’’This is your new classmate Niall Horan! He’s from Ireland and I hope you treat him well!’’, presenterar mrs. Rennel den nya killen som.

Det är dödstyst i klassrummet.

Han sveper med blicken ut genom klassrummet, tuggandes på sina läppar. När han möter mina ögon känner jag hur det blixtrar till inom mig. Vi bryter ögonkontakten.

’’Shouldn’t he haunt leprechauns then?’’, hör jag hur Luke bryter tystnaden med. Hela klassen brister ut i skratt, utom jag och Niall. Niall slår ner blicken, uppenbart sårad.

’’Luke…’’, försöker mrs. Rennel.

’’Sorry’’

’’You can take a seat next to ms. Miles''.

Mrs. Rennel pekar på den tomma stolen bredvid mig. Jag fryser till och Niall möter min blick kort innan han nickar. När han precis ska sätta sig ner bredvid mig ger Luke ifrån sig ett ljud;

’’Ahhh my eyes!’’, och gör en äcklad min till Niall och håller för ögonen som om han sett något hemskt. Mrs. Rennel låtsas inte höra utan börjar skriva på tavlan. Luke skrattar och gör en high-five med Nathan, en utav hans hundratals polare slash mobbar-anhängare innan de lugnar ner sig.

Niall sätter sig bredvid mig, slänger väskan över stolsryggen.

’’You better be careful when you’re sitting next to my girlfriend, ugly face’’, väser Luke som sitter bakom oss och petar till med linjalen i Nialls rygg. Jag kan känna hur Niall går på helspänn men vänder sig inte om. Jag däremot vänder mig om och ger Luke en varnande blick innan jag försöker vända koncentrationen mot tavlan.

 

’’Today we are gonna work in pairs. Work with the one you are sitting next too'’, säger mrs. Rennel efter ett tag.

Jag sneglar över till Niall som ser på mig.

‘’So Chelsea Miles,  I assume that I can’t even look at you without risk being beaten up by Big Bad Luke? If that's the truth I better work on my own’’, säger Niall när jag vänder mig mot honom för att börja grupparbetet om Franska Revolutionen. Det rycker lite i mungiporna på honom när han säger det . En stöt går genom min kropp. Han kom ihåg vad jag hette. Jag skrattar till.

’’Actually I wan't to work with you’’, svarar jag, i brist på ett bra svar. Niall lyser upp.

Jag kunde ju inte svara; 'Yes man,  troligtvis kommer Luke göra allt i sin makt för att göra din skolgång här till ett helvete', eftersom det var den tragiska sanningen.

 

Det visar sig att jag och Niall jobbar jättebra tillsammans och han är verkligen en rolig typ. Riktigt smart är han också, han lyckas förklara Franska Revolutionen så jag förstår allt- vilket är ett under om du frågar mig. Det verkligen gnistrar om honom och de sammetsblåa ögonen blänker. Hela tiden känner jag blickarna från Luke men låtsas inte om dom.Han finns inte i min värld. Jag känner något i mig och det pirrar i mig varje gång jag ser på Nialls breda leende. Mitt hjärta smälter varje gång.

Vad är det som händer med mig?

 

 

Lektionen är så småningom slut, vilket jag tycker är synd. Tiden går snabbt när man har roligt. Till min glädje får jag höra av honom att vi har musik tillsammans igen som sista lektion efter lunch. Han ger mig mig en lätt leende innan han lämnar mig.

Ute i korridoren går Luke till attack direkt. Det enda jag kan göra är att stå och se på medans Luke sliter av Niall ryggsäcken, tömmer innehållet så skolböcker, pennor och papper flyger ut. Luke skrattar rått. De andra killarna i hans gäng hjälper till och glåpord skjudar.

 

''You are so freaking ugly. Nobody likes you, you know'' .

 

''Go back to Ireland and haunt leprechauns''.

 

''You're a piece of shit''.

 

Jag står bara och ser på, känner hur det skär i mig. Niall har inte sett mig, vet inte att den fegisen som jag är står bara och ser på. Skulle Luke den apan föreställa min pojkvän? Jag skäms bara vid tanken. Jag börjar må illa och lämnar actionscenen och går mot matten istället. Jen och Lauren hakar upp efter mig och det enda dom kan göra är att snacka om senaste nytt; vilket vill säga Lukes attack mot Niall.

 

’’OMG, did you saw his teeth? He looked like a freaking rabbit!’’, hostar Lauren ur sig på mattens grupparbete.

’’Worse, more like a cow or something’’, fyller Jen i med. ’’He’s so ugly’’.

Uppenbarligen kunde dem inte släppa att vi fått en ny kille i klassen.

Jag blir irriterad på tjejernas gnat och tjat om Niall och stänger dem utanför min värld, försöker koncentrera mig på den förbannade algebran som inte vill sitta.

Jag suckar högt.

''Can you guys just shut the fuck up and let me do the fucking algebra in peace?!

Det blir knäpptyst mellan oss, elever från andra bord vänder sig om och ser mot oss.

Jen och Laurens ögon blir stora som jordglober, chockade av mitt nyliga utbrott. De svarar inte utan snörper ihop sina äckliga små munnar och säger inget mer under resten av lektionen.

Jag skakar bara på huvudet och känner att december månad nog inte kommer bli så ljus som jag hade hoppats på.

 

Kommentarer
Postat av: :D

as braa:D
men stackare :(

2012-12-14 @ 17:32:14
Postat av: josefin

herregud du e ju jätteduktig :O :)

2012-12-15 @ 23:47:49
Postat av: lovisa

Hiiiiimla bra!!

2012-12-16 @ 11:31:38
Postat av: Nora

Omg, såå braaaaaaaa!
Kram!

2012-12-16 @ 19:34:25
URL: http://morethanthiis.blogg.se
Postat av: olivia

kan inte du lägga ut nå tips för hur man skriver på ett bra sätt efersom du är så duktig!:)

2012-12-17 @ 18:04:38
Postat av: Isabell

jättebra :D

2012-12-18 @ 15:09:24
Postat av: Isabell

jättebra :D

2012-12-18 @ 15:09:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0